Edit ModuleShow Tags

The Great Louisiana Quiz

Nathan Williamss of Nathan and the Zydeco Cha Chas with his son

The name “zydeco” evolved from a French phrase referring to which green?
A. Green peas
B. Cabbage
C. Brussels sprouts
D. Snap beans

Which Louisiana university has green as its primary school color?
A.  McNeese
B.  Louisiana Tech
C.  Tulane
D.  Louisiana College

For the St. Patrick’s Day celebration in New Orleans, what unusual green-colored product is often served?
A.  Green potatoes
B.  Green corned beef
C.  Green beer
D.  Green King Cake

Doug Green briefly held which Louisiana statewide office?
A.  Attorney General
B.  Secretary of State
C.  Insurance Commissioner
D.  Commissioner of Agriculture

Green is one of three colors associated with which celebration in Louisiana?
A.  The Shrimp and Petroleum Festival
B.  Mardi Gras
C.  St. Joseph’s Day
D.  The Zwolle Tamale Festival

This former LSU great spent most of his career as a running back for the Green Bay Packers. Who is he?
A.  Billy Cannon
B.  Jimmy Taylor
C.  Doug Moreau
D.  Cat Catlan

Although some people recommend not eating it, there is a festival named after this leafy green held each year in the Caddo Parish town of Blanchard. What is it?
A.  Mustard greens
B.  Turnip greens
C.  Spinach
D.  Poke salad

Evergreen Plantation claims to be the most intact plantation complex in the South. What parish is it in?
A.  St. John the Baptist
B.  St. Charles
C.  St. Mary
D.  St. Martin

Greenwell Springs is located closest to which other Louisiana town?
A. Houma
B. Homer
C. Baton Rouge
D. Bordelonville

This Creole dish is made with smothered greens and traditionally served on Holy Thursday. What is it?
A. Cabbage roll
B. Spinach stew
C. Gumbo Z’Herbes
D. Etouffee Verde

Answer this BONUS QUESTION and be eligible to win an overnight stay for two at the luxurious PARAGON CASINO RESORT.

Three Louisiana towns have the word “green” in their names. Name them and the parishes that they are in.

Send in your answer on a postcard addressed to:
Louisiana Life Bonus Question
110 Veterans Blvd., Suite 123
Metairie, LA 70005

Two winners will be drawn from among the correct answers. Each will receive an overnight stay for two at the recently expanded and remodeled Paragon Casino Resort in Marksville. Winners’ names will be announced in the Autumn ’08 issue. For this issue, the question was: Four presidents have come from states that border Louisiana. Name them.

The correct answer was: George Bush, George W. Bush, Lyndon Johnson and Bill Clinton. Winners are: Regina Wiese-Wheeler of Patterson, La., and Marjorie Moore of Zachary, La.
     
ANSWERS
1.D   2.C  3.C  4.C  5.B   6.B   7.D   8.A  9.C  10.C

SCORING
Score 10 points for each correct answer:
0-20 Consult your nearest library.
30-60 Begin by buying a good road map.
70-90 You should run for office.
100 You’re a candidate for a Ph.D. in Louisianaology.

You Might Also Like

New and Creative

Q&C Hotel/Bar, Brown Butter and Wood Pizza Bistro and Tap House

Bourbon

A bar-hopping guide to America’s native spirit

The Art of Nature

Charlotte and Jean Seidenberg’s tranquil home

Garden Fresh

how to grow these springtime staples, plus three light & easy recipes the new year off right

Whole Hearted

Add your comment:
Edit ModuleShow Tags

Latest Posts

New Orleans Flair

Tips and ideas for amping up the Big Easy flavor on your wedding day

Car Hunting

Advice Please

Sweet NOLA Cuisine

Former Saint offers a healthy alternative to fast food.

New Views

Editors’ Note

Freshen Up

Editor's Note
Edit ModuleShow Tags Edit ModuleShow Tags Edit ModuleShow Tags