Edit ModuleShow Tags
Zachary Taylor, who, though born in Virginia, spent part of his adult life living in Louisiana near Baton Rouge. By what nickname was he best known?
A. Old Rough and Ready
B. Tippecanoe
C. Old Hickory
D.  Z

There has been one presidential nominating convention in Louisiana. It was held in the Superdome. Which ticket was nominated there?
A. Carter-Mondale
B. Johnson-Humphrey
C. Bush-Quayle
D. Clinton-Gore

During a speech given at Tulane University, this president declared the Vietnam War to be over. Who was it?

A. Richard Nixon
B. Gerald Ford
C. Ronald Reagan
D. George Bush

This Louisiana politician wrote a book entitled My First Days in the White House in which he described what he would do if elected president. Who was it?
A. Earl Long
B. Huey Long
C. Jimmie Davis
D. Russell Long

While his therapist is away, your friend announces that he plans to run for president this year on the Whig ticket. Before he runs, though, he says he wants to take some courses at The Electoral College. He’s not sure where the college is located, but a fellow inmate says he thinks it is in the town where three Louisiana governors, Huey Long, Earl Long and O.K. Allen, came from. What town is that?
A. Shreveport
B. Alexandria
C. Winnfield
D. Bordelonville

Former New Orleans Mayor Moon Landrieu was appointed to a Cabinet position by Jimmy Carter. What was the position?
A. Secretary of Housing and Urban Development
B. Secretary of Commerce
C. Secretary of Education
D. Secretary of Agriculture

In what parishes are the Louisiana towns of Bush and Clinton located?
A. Union and Grant
B. St. Bernard and St. Landry
C. Evangeline and Caddo
D. St. Tammany and East Feliciana

After the Great Flood of 1927, President Coolidge appointed this future president to oversee the recovery.
A. Franklin Roosevelt
B. Herbert Hoover
C. Woodrow Wilson
D. Harry Truman

Your friend decides to run for vice president instead because there is less work to do. He has heard that there is a Louisiana town named after U.S. Grant’s vice president, so he wants to move there. What is the town?
A. Minden
B. Monroe
C. Bunkie
D. Colfax

Which early president does NOT have a Louisiana town or parish named after him?
A. Washington
B. Adams
C. Madison
D. Monroe

Answer this BONUS QUESTION and be eligible to win an overnight stay for two at the luxurious PARAGON CASINO RESORT.

Four presidents have come from states that border Louisiana. Name them.

Send in your answer on a postcard addressed to:
Louisiana Life Bonus Question
110 Veterans Blvd., Suite 123
Metairie, LA 70005

Two winners will be drawn from among the correct answers. Each will receive an overnight stay for two at the recently expanded and remodeled Paragon Casino Resort in Marksville. Winners’ names will be announced in the Summer ’08 issue. For this issue the question was: One newspaper chain owns most of the daily newspapers in Louisiana. Name the company and the Louisiana newspapers it owns.
The correct answer is: Gannett Newspapers: Lafayette Daily Advertiser, Monroe News Star, Shreveport Times, Alexandria Town Talk, Opelousas Daily World.
Winners are: Dale and Jan Powell of Columbia and Mary Ann Riddle of Monroe.



ANSWERS
1.A   2.C  3.B  4.B  5.C   6.A   7.D   8.B  9.D  10.B

SCORING
Score 10 points for each correct answer:
0-20 Consult your nearest library.
30-60 Begin by buying a good road map.
70-90 You should run for office.
100 Candidate for a Ph.D. in Louisianaology.

You Might Also Like

Light and Day

An Uptown villa glimmers with sunny interiors and sumptuous surfaces.

Holiday Season on the Third Coast

Best Spots in the House

6 Fabulous Kitchens and Baths

Mirror, Mirror, On the Wall

The fairest room accessory of them all.

Best of Dining

Choice picks from the restaurant scene

Add your comment: